Ik weet dat een kapsalon eigenlijk het beste is om vier uur ’s nachts als je dronken bent. Maar deze relatief gezonde kapsalon is ook echt superlekker, dus neem de moeite en verwen jezelf. Niet schrikken van de hoeveelheid ingrediënten, de meeste zijn kruiden. En ik ben van mening dat je al deze kruiden sowieso in huis moet hebben.

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Mix de shoarmakruiden met de zonnebloemolie in een grote kom. Snijd de kipfilet horizontaal in dunne plakken en voeg toe, meng even goed door elkaar zodat alle chickies bedekt zijn. Laat marineren in de koelkast tot je klaar bent met de sauzen.
  3. Door met de knoflooksaus. Doe daarvoor de mayonaise in een bakje en voeg een scheutje melk toe, zodat de saus wat dunner wordt. Pers 2 tenen knoflook en meng door de saus. Hak de peterselie fijn en voeg de helft toe aan de saus. Goed roeren en aan de kant zetten.
  4. Dan de uiensaus. Snipper 2 uien en hak de overgebleven 2 tenen knoflook fijn. Doe de boter in een steelpannetje, voeg zodra dit gesmolten is de knoflook toe en bak 1 minuutje aan. Dan mag de tomatenpuree erbij en ook deze bak je nog even een paar minuten mee om te ontzuren. Snijd 2 tomaten in blokjes en doe bij de saus met een klein beetje water. Voeg, als de tomaten helemaal zacht zijn geworden, de rest van de peterselie en de gesnipperde uien toe, breng op smaak met zout en peper en roer door. Laat nog 2 minuutjes staan en je saus is klaar. Het lekkerst is wel als je hem nog even laat afkoelen voor je hem over je kapsalon yeet.
  5. Zet de halve ui met de platte kant op een bakplaat bekleed met bakpapier en steek er 2 satéprikkers in. Begin nu de gemarineerde kip te stapelen op de satéprikkers, tot er een stapel ontstaat die een beetje lijkt op die rol vlees in de shoarmatent. Zet de kipdöner ongeveer 25 minuten in de oven.
  6. Bereid ondertussen de (zoete-)aardappelstokjes volgens de instructies op de verpakking.
  7. Als de kip na 25 minuten gaar is (snijd even een stukje af om te checken), is het tijd om de kapsalon te bouwen! Voor de real deal kun je daar bij de toko van die bakjes voor kopen die ze ook in de shoarmatent hebben. Maar je kan ook alles gewoon in een grote ovenschaal rammen.
  8. Onderop komen de aardappelstokjes. Snijd de kip met een scherp mes in reepjes van de spiesen en verdeel over de friet. Dan als laatste de kaas eroverheen en dan nog even in de oven tot de kaas gesmolten is, 5 minuten ongeveer.
  9. Snijd ondertussen de komkommer en de overgebleven 2 tomaten in blokjes.
  10. Haal de kapsalon uit de oven en verdeel de sla, komkommer en tomaten erover. Maak de kapsalon af met de knoflook- en uiensaus.