Deze pink pasta is sowieso beter dan alle andere recepten die je tot nu toe bent tegen gekomen op TikTok. Lavasblad is echt een perfecte smaakmaker bij biet, dus dit gaat sowieso niet teleurstellen.

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de biet en snij in blokjes van 1cm, dump de biet op een bakplaat.
  3. Snij het kopje van de knoflook af, leg op een stukje aluminiumfolie. Besprenkel de knoflook met olijfolie en vouw het folie dicht. Leg de knoflook bij de biet.
  4. Maak een grote ui schoon, hak in grove stukken en leg ook op de bakplaat.
  5. Besprenkel de bakplaat met zout, peper, lavasblad, oregano, tijm, dillezaad, de raps van een citroen en een flinke scheut olijfolie. Schep de biet om en schuif in een voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten.
  6. Breng een ruime pan water aan de kook met voldoende zout.
  7. Rooster de pijnboompitten en zet aan de kant.
  8. Kook de pasta volgens instructies op de verpakking.
  9. Haal de biet uit de oven en stop in een keukenmachine. Knijp de knoflook uit zijn bolletje en doe de knoflookpuree in de keukenmachine. Doe de ricotta in de keukenmachine en mix tot een gladde pasta. Als het glad gemixt is voeg een koopje kookvocht, de sap van de citroen en de pecorino toe en mix nog even. (hou een klein beetje percorino apart voor de garnering)
  10. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Voeg dan de saus toe en roer nog even goed door.
  11. Hak de basilicum grof  en roer door de pasta.
  12. Schep de pasta op en garneer met ruccola, burrata, pijnboompitten en nog een beetje van de  pecorino.